Vind de box die het beste bij jou past met onze maaltijdbox vergelijker
green chef maaltijdbox aanbieding

Maaltijdbox duurzamer dan supermarkt

In de praktijk is een maaltijdbox duurzamer dan het kopen van maaltijden in de supermarkt. Het is een uitkomst waar veel mensen van staan te kijken. Eigenlijk hadden maar weinig mensen verwacht dat de maaltijdbox duurzamer zou zijn, maar het blijkt echt waar. Het is namelijk helemaal onderzocht door de University of Michigan en de cijfers liegen er niet om. Als jij goed wilt zorgen voor de aarde, dan is de maaltijdbox duurzamer dan een ritje naar de supermarkt om alle ingrediënten voor je maaltijd te kopen.

 

green chef maaltijdbox aanbieding

Maaltijdbox duurzamer met maar liefst 33 procent

Bij het onderzoek werd voornamelijk gekeken naar de CO2-uitstoot om te bepalen of de maaltijdbox duurzamer of minder duurzaam is dan de supermarkt. Er werden vijf maaltijden vergeleken met elkaar voor het onderzoek. Hierbij werden de maaltijden verkregen via een maaltijdbox én gekocht in de supermarkt. Na het voltooien van alle onderzoeken blijkt de maaltijdbox duurzamer met een percentage van maar liefst 33 procent. De maaltijden die uit de foodboxen werden klaargemaakt zorgden gemiddeld voor 6,1 kg CO2 voor twee personen. Deze hoeveelheid kwam uit op 8,1 kg CO2 bij de maaltijden die met gekochte producten uit de supermarkt werden klaargemaakt. 

 

Waarom is de maaltijdbox duurzamer?

Dan is het natuurlijk nog de vraag waarom de maaltijdbox duurzamer is. Hoe komt dit precies? Gaat het nu echt om dat ritje naar de supermarkt met de auto bijvoorbeeld? Nee, daar zit het verschil niet in. Er spelen meerdere factoren mee, maar de manier waarop de ingrediënten voor de maaltijden worden bewaard speelt een belangrijke rol. Supermarkten kopen groot in en slaan de producten op. Maaltijdboxen doen dit niet, waardoor zij de voedselketen sterk verkorten. De periode waarin er gebruik gemaakt moet worden van bijvoorbeeld koelcellen is veel korter en dit bespaart veel elektriciteit. Hier komt bij dat mensen bij de supermarkt vaak meer kopen dan zij nodig hebben, waardoor er veel weggegooid wordt. Dit is bij maaltijdboxen niet het geval, omdat de porties per persoon precies goed zijn. 

 

Wel meer verpakkingsmateriaal

Vaak is er wel meer plastic verpakkingsmateriaal te vinden in maaltijdboxen dan wanneer je de producten in de supermarkt koopt. Hoe zit dit dan precies? Het klopt inderdaad dat er wel meer plastic wordt gebruikt in de maaltijdboxen, maar toch is de maaltijdbox duurzamer. Dit komt vooral doordat er geen voedsel meer wordt weggegooid door de perfect afgemeten hoeveelheden producten. Maaltijdboxen zijn dus niet alleen heel makkelijk, maar ook nog eens een bewuste keuze. Benieuwd? Bij ons kun je natuurlijk makkelijk en snel online maaltijdboxen vergelijken op onafhankelijke basis. 

hellofresh maaltijdbox aanbieding

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   MaaltijdboxVergelijker.nl
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0
   Shopping cart