Vind de box die het beste bij jou past met onze maaltijdbox vergelijker
green chef maaltijdbox aanbieding

Maaltijdboxen en flexibel abonnement

Wat betekent het flexibel abonnement, en hoe werkt het?

Verschillende maaltijdbox aanbieders zoals HelloFresh, Dinnerly, Marley Spoon en onder meer Ekomenu maken gebruik van een zogenaamd flexibel abonnement bij hun service. Maar wat betekent dit? En waar moet je aan denken bij een Flexibel abonnement?

Standaard abonnement maaltijdbox

Zoals gezegd werken de meeste aanbieders van maaltijdboxen standaard met een flexibel abonnement. Dit betekent dat je van te voren aangeeft voor hoe veel personen je wekelijks een box wil ontvangen en met hoeveel maaltijden er in, en wat je voorkeuren zijn. Dit zijn je standaard instellingen.

green chef maaltijdbox aanbieding

Per week kan je echter ook de hoeveelheid aanpassen, dus in plaats van voor 2 personen voor 4 personen, de frequentie aanpassen van hoe veel maaltijden je wil en wat er in de box zit qua gerechten. Bij Dinnerly, HelloFresh, Ekomenu en Marley Spoon kan je wekelijks namelijk kiezen uit zo'n 25 recepten voor in je box.

In principe komt er dan wekelijks een maaltijdbox bij je thuisbezorgd op de voorkeursdag van levering.

Voorkeuren doorgeven

Vul jij je keuze qua gerechten voor een week niet in, of ben je het gewoon helemaal vergeten? Dan wordt je box gevuld op basis van de eerder opgegeven voorkeuren.

Ook kun je wijzigingen doorgeven. Bijvoorbeeld voor het aantal gerechten, het aantal personen of pauzeren (daarover hier onder meer) in veel gevallen kan dit via de app, het kan in ieder geval altijd via de website van de specifieke maaltijdbox aanbieder.

Pauzeren maaltijdbox

De flexibele maaltijdbox betekent ook dat je wekelijks kunt beslissen of je hem wel of niet wil ontvangen. Dit moet je wel op tijd doorgeven, anders krijg je alsnog de maaltijdbox thuis geleverd. Bij de meeste aanbieders vind je zodra je ingelogd bent een agenda waar je per week kan beslissen wanneer je hem wel of niet wil ontvangen.

Zo ziet bijvoorbeeld de agenda planner er uit bij EKomenu. Zo kun je pauzeren, en inplannen.

Je kan ook voor maximaal 8 weken vooruit pauzeren, let er wel op dat na die 8 weken de levering weer automatisch begint, vaak zonder vooraf een seintje. Als je niet langer gebruik wil maken van een maaltijdbox of bijvoorbeeld bent overgestapt naar een andere aanbieder kun je dan beter direct je maaltijdbox annuleren en het abonnement stop zetten.

Annuleren of stopzetten maaltijdbox

Het pauzeren of annuleren van een maaltijdbox met een flexibel abonnement gaat via je account. Je logt in via de app of via de website en daar kun je vervolgens naast pauzeren ook kiezen voor ‘stopzetten' of ‘annuleren'. Dit is de beste optie als je langdurig geen gebruik wil maken van een maaltijdbox en niet ineens als verrassing toch een box thuis krijgt. Op een later moment kun je dan wel gewoon weer je abonnement activeren mocht je toch weer willen starten.

Je kan na pauzeren of stopzetten van je maaltijdbox ook later weer heractiveren.

hellofresh maaltijdbox aanbieding
We kijken uit naar je idee├źn

   Laat een reactie achter

   MaaltijdboxVergelijker.nl
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0
   Shopping cart