Vind de box die het beste bij jou past met onze maaltijdbox vergelijker
green chef maaltijdbox aanbieding

Welke maaltijdboxen zijn verkrijgbaar in Nederland?

Maaltijdboxen nemen in toenemende mate aan populariteit toe en voor begrijpelijke redenen. Het neemt een hoop tijd en stress weg, aangezien je eenvoudigweg jouw maaltijdbox krijgt thuis gestuurd. Je hoeft zo niet meer elke week meerdere malen naar de winkel toe om te bepalen wat je wilt gaan eten.

Ook het koken wijzigt zich vanzelf, aan de hand van simpele recepten en uitleg over hoe de ingrediënten in de maaltijdbox bereid kunnen worden. Je kunt bovendien zelf bepalen welk typen maaltijden je wilt ontvangen, want ook daarin is de keuze ruim vertegenwoordigd.

green chef maaltijdbox aanbieding

Eén en al voordeel dus als je besluit over te stappen op maaltijdboxen. Uiteraard kan de keuze ook overweldigen, vandaar dat je de website op maaltijdvergelijker.nl heel eenvoudig in een duidelijk overzicht de verschillende opties kunt vergelijken. Hieronder bespreken we alvast enkele bekende maaltijdboxen, zodat de juiste maaltijdbox zeker snel is gevonden

Update juni 2021
Begin 2021 is Dinnerly op de markt gekomen in Nederland. Ook Dinnerly hebben we in dit overzicht nu toegevoegd.

HelloFresh maaltijdbox

Eén van de bekendste maaltijdboxen in Nederland is HelloFresh. Met deze maaltijdbox heb je een gevarieerd aanbod aan gezonde producten en kun je heel eenvoudig elke avond een voedzame maaltijd op tafel toveren. De recepten zijn dusdanig afgesteld, dat binnen een half uur alles is bereid. Op meerdere dagen in de week wordt er aan huis bezorgd, waardoor er altijd een geschikt moment is om de boodschappen te ontvangen.

Kies voor beide dagen in het weekend of juist voor maandag of dinsdag en je hoeft niet meer boodschappen te doen in de winkel. Alle ingrediënten zijn afgewogen en alle groenten vers en in kant-en-klare pakjes verpakt. Het verpakkingsmateriaal is daarbij grotendeels recyclebaar, dus nog milieubewust ook. Nadelen van HelloFresh zijn dat de producten niet biologisch zijn en er nauwelijks rekening wordt gehouden met diëten of allergieën. Tevens moet je niet vergeten een box tijdig te pauzeren, anders staat de box al op ingepland.

Dinnerly Maaltijdbox

Dinnerly is een relatief nieuwe maaltijdbox in Nederland. Dinnerly is het budget broertje van Marley Spoon. Dinnerly is de light variant van Marley Spoon: iets minder luxe, iets minder ingrediënten, iets minder keuze. Grootste voordelen zijn de snelheid waarmee de ingrediënten op tafel staan en het gemak van het in elkaar draaien van de maaltijdbox, en de relatief scherpe prijs.

Dinnerly is een goede maaltijdbox voor zijn prijs, maar voor de enthousiaste hobbykok zouden we toch zelf Marley Spoon aanbevelen als er iets minder focus op het budget ligt.

Marley Spoon maaltijdbox

De Marley Spoon maaltijdbox staat graag bekend als ‘de Betere Box’. Er zitten veel voordelen aan de aankoopervaring van deze specifieke maaltijdbox. Je kunt hier zelf je recepten uitkiezen en het bestelproces verloopt soepel. Er is veel aandacht besteed aan de aankleding, om de keuzes luxueus en smakelijk te laten ogen.

Zo ben je al direct gemotiveerd om heerlijke gerechten te maken. Je kunt wekelijks kiezen uit een 20-tal voorgestelde recepten, zodat je zelf kunt bepalen wat je wilt eten. Tips over het kookgerei dat per recept gebruikt wordt, helpt bij het maken van uitstekende gerechten. De bestellingen zijn tot 8 weken van tevoren in te plannen, zodat je hier verder geen omkijken meer aan hebt. De maaltijdboxen hebben een luxe en kwalitatieve uitstraling, waarbij alles netjes is verpakt.

De Familiebox

Deze maaltijdbox biedt je met garantie een heerlijke maaltijd, zonder dat je er de deur voor uit hoeft. Alle ingrediënten worden gratis aan huis bezorgt, waarbij je kunt kiezen uit 12 gerechten per week. De voedingswaarde en hoeveelheid aan groenten is hoog, waardoor je zeker een voedzame maaltijd kunt verwachten. De Familiebox werkt vanuit het familie-aspect, waardoor de gerechten heel eenvoudig samen met de kinderen zijn te bereiden.

Je hoeft dus zeker geen moeizame eters meer te verwachten. Een drietal boxen zijn heel gemakkelijk af te stemmen op de wensen van het gezin en stapsgewijze instructies helpen bij het bereiden van heerlijke gerechten. Alle ingrediënten worden gekoeld bezorgd, waarbij een duidelijke tijdsindicatie voorkomt dat je de hele avond zit te wachten.

Als je onverhoopt alsnog niet de maaltijdbox in ontvangst kunt nemen, is het nadeel dat je de producten niet tijdig in de koelkast kunt bewaren. Zeker iets waar rekening mee gehouden moet worden.

Ekomenu maaltijdbox

Zoals de naam al doet vermoeden, is deze maaltijdbox gericht op het bieden van ecologisch verantwoorde producten. Alle groente is 100% biologisch en er zitten geen toevoegingen of E-nummers in de producten. Alles wordt gratis thuisbezorgd of kan worden afgehaald, tegen een sterke prijs en kwaliteitsverhouding. Het voordeel is dat je hier ook eenmalig kunt bestellen, om een indruk te krijgen van wat de Ekomenu maaltijdbox te bieden heeft.

Er is een ruime variatie aan optie beschikbaar, waarbij je onder meer kunt kiezen voor vegetarisch, veganistisch, koolhydraatarm of gluten- en lactosevrije menuboxen. Het keuzeaanbod kan enigszins overweldigen en ook zul je alsnog vrij veel dingen zelf moeten toevoegen.

Ook is het vooralsnog niet mogelijk om recepten uit verschillende boxen met elkaar te combineren. Toch biedt deze maaltijdbox voldoende goede service om zeker met smaak heerlijke gerechten te kunnen bereiden.

AH Allerhande box

Update: de allerhande box is niet meer verkrijgbaar bij Albert Heijn.

Ook de Albert Heijn heeft de eigen Allerhande Box ontwikkeld, die erg in trek is in Nederland. Je kunt kiezen uit een Inspiratiebox of Familiebox. Elk biedt drie gerechten met producten om 2 tot 5 personen te voorzien van een heerlijke maaltijd. De bezorging is gratis en je kunt gelijk andere boodschappen mee bestellen. Een duidelijk tijdvak geeft zekerheid over de bezorging en bovendien ontvang je een half uur van tevoren een bevestiging via sms.

Alle groente is vers en de receptkaarten zijn overzichtelijk en luxueus. Je kunt nu zelf kiezen welke drie gerechten je wilt ontvangen, zodat je niet met iets eindigt waar je geen zin in hebt. Ondanks dat er rekening wordt gehouden met allergenen, zijn niet alle producten biologisch of volledig milieuvriendelijk. Zo kun je geen voorkeur aangeven voor vrije uitloopeieren, maar ontvang je eerder scharreleieren. Dit kan een punt van aandacht zijn, als je hier heel specifiek in bent.

De Krat

Waar menig andere maaltijdbox zich richt op het vluchtig bereiden van maaltijden, ligt de nadruk bij De Krat maaltijdboxen juist meer op kwaliteit en diversiteit. Alle producten zijn seizoensgebonden en komen van boerderijen uit de lokale streek. Alles is duurzaam en eerlijk opgezet, waarbij ook wordt gevarieerd met bijzondere, vaak nog onbekende groentes. De maaltijdboxen vol heerlijke groentes worden geleverd in een krat en is daarmee milieubewust. Je kunt een proefbox bestellen om te ervaren wat voor lekkers De Krat te bieden heeft.

Deze maaltijdbox is B-Corp gecertificeerd, waarbij de voedingswaarde zorgvuldig wordt gecontroleerd en een verbetere ecologische wereld wordt gerealiseerd. Voor eters die graag vertrouwde producten willen kiezen, is deze maaltijdbox mogelijk minder geschikt.

Veganbox

De Veganbox biedt 3 verschillende recepten voor 2 personen en is vanaf €41,50 verkrijgbaar. Je kunt het abonnement wekelijks aan- en uitzetten en genieten van heerlijke vegan recepten. Het aanbod wisselt wekelijks en gratis bezorging vindt plaats op maandag- of dinsdagavond. Alle ingrediënten zijn lokaal en biologisch en zoveel mogelijk seizoensgebonden.

Nadelen bij Veganbox zijn dat je niet zelf de recepten kunt uitkiezen, maar ontvangt wat op het menu staat. Bovendien kan het voorkomen dat je box bij de buren wordt bezorgd als je niet tijdig aanwezig bent. Dit kan ongunstig zijn voor het tijdig opslaan van producten.

Versh

Bij Versh kun je maaltijdboxen in twee formaten bestellen, namelijk een box voor 2 personen of een gezinsbox. Je kunt kiezen uit vlees- of visgerechten of je voorkeur uitspreken voor de vegetarische recepten. Elke week kun je uit drie gevarieerde gerechten bestellen, die je altijd nog kunt wijzigen of pauzeren in je eigen Versh account. Bestel de Versh box tijdig, zodat deze nog de eerstvolgende maandag aan huis kan worden geleverd.

In een mail staat een tijdsindicatie, zodat je precies weet wanneer je de bezorgdienst kunt verwachten. Mocht je alsnog niet thuis zijn, dan wordt de maaltijdbox in de tuin achtergelaten of bij de buren bezorgd. Een Versh box beschikt over ingrediënten van goede kwaliteit, die met digitale receptenkaarten eenvoudig te bereiden zijn. Je hebt zo wekelijks heerlijke gerechten vol smaak. 

Uitgekookt

Uitgekookt bereidt heerlijke maaltijden voor je, als je hier zelf niet aan toe komt. Alle maaltijden zijn vers, bevatten geen onnodige toevoegingen en worden gratis bij je thuisbezorgd. Elke week kun je kiezen uit 26 nieuwe maaltijden, die met zorg zijn samengesteld door chefs en diëtisten. Je kunt rekenen op een gezonde variatie aan lekker eten. Anders dan bij andere maaltijdboxen worden de gerechten reeds voor je bereidt, waarna het wordt gekoeld thuisbezorgd en kan worden opgewarmd.

Zo hoef je niet zelf nog de keuken in. Als je hier juist wel naar uitkijkt, is dit wellicht niet de juiste box. Toch is het zeker meegenomen als je wilt genieten van heerlijk gezonde gerechten, op drukke werkdagen of juist wilt ontspannen in het weekend.

Maaltijdservice

Bij Maaltijdservice kun je smaakvolle kant-en-klaar maaltijden bereiden en beschik je over een aanbod van ruim 75 maaltijden. Zo is er zeker voor ieder wat wils, wat betreft smaak of voorkeur. Ook als je bepaalde dieetwensen hebt of wegens allergieën iets niet goed kunt verdragen, dan wordt hier rekening mee gehouden. In vier eenvoudige stappen bestel je heel eenvoudig een maaltijd, dat de volgende ochtend zal worden afgeleverd. Specifieke voorkeuren kun je alsnog aangeven.

Deze service biedt zeker veel mogelijkheden, voor het ontvangen van gezonde maaltijden. Het is niet helemaal duidelijk of de producten volledig biologisch zijn en ook moet een bestelling altijd uit 4 hoofdgerechten bestaan. Een proefmaaltijd is hier niet direct te bestellen. 

hellofresh maaltijdbox aanbieding
We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   MaaltijdboxVergelijker.nl
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0
   Shopping cart